Bagajul de maternitate – Ce trebuie să (nu) conțină?

Bună, dragile mele graviduțe!

Astăzi am deosebita plăcere să vă povestesc despre bagajul de maternitate. Întrucât există o mare nelămurire cu privire la ce anume trebuie să conțină bagajul pentru spital al viitoarei mămici, m-am hotărât să scriu acest articol care sper să vă lămurească și să vă ușureze munca. Vă invit să rămâneți alături de mine până la finalul articolului, pentru că pe lângă o informație medicală corectă, veți avea parte și de o surpriză plăcută organizată cu ajutorul prietenilor de la Camera Bebelușului. Așadar, să trecem la treabă! 😊

Dragile mele, atunci când plecăm de acasă noi femeile, avem obișnuința să luăm cât mai multe lucruri după noi, deși poate șederea noastră într-un anumit loc este scurtă. Este bine să știm că în cazul unei nașteri naturale, dacă totul decurge bine și nu apar complicații medicale (la mamă/copil) de regulă petrecem 3 zile în spital, pe când în cazul unei nașteri prin operație cezariană și până la 5 zile. Prin urmare, cel puțin în cazul bagajului de maternitate trebuie să dăm dovadă de o foarte bună organizare și precizie. Cum anume reușim acest lucru? Ei bine, informându-ne! 😊

Pentru fiecare dintre noi, punerea la punct a bagajului de maternitate reprezintă un moment deosebit de emoționant. Până la urmă acesta prevestește venirea pe lume a bebelușului nostru. Desigur că nu există un moment oportun pentru a demara această acțiune. Cu toate acestea, nu vă recomand să vă apucați de bagajul de maternitate în primele două trimestre de sarcină. Mai degrabă, vă recomand să alocați această perioadă informării.

Nașterea într-un spital privat vă poate scuti de un bagaj de maternitate extrem de mare. Cu toate acestea, în ultima perioadă nici maternitățile de stat nu solicită gravidei să aibă asupra ei foarte multe lucruri.

Dragile mele, mai jos regăsiți lista cu lucrurile necesare atât pentru mamă cât și pentru bebeluș.

Lista cu lucrurile necesare pentru mamă

Dosarul medical și actele. Draga mea, este bine să ai la tine întregul dosar medical. Desigur că medicul tău curant va ști totul despre sarcina ta, însă de cele mai multe ori internarea este efectuată de către medicul de gardă (rezident, specialist). Așadar, acesta îți va adresa o serie de întrebări pentru completarea fișei de observație. Se poate întâmpla ca din cauza emoțiilor să uiți anumite aspecte extrem de importante despre sarcina ta, spre exemplu ce analize ai efectuat în sarcină, rezultatele analizelor, tratamente, etc. În acest caz, dosarul medical îți va fi de mare ajutor. Nu uita să ai la tine cardul de sănătate și adeverința de salariat dacă urmează să naști într-o maternitate de stat, respectiv abonamentul/contractul de colaborare semnat dacă urmează să naști într-o maternitate privată. De asemenea, pentru declararea copilului vei avea nevoie de: certificat de naștere (al tău și al soțului) copie + original, buletin (al tău și al soțului) copie + original și certificat de căsătorie (dacă este cazul).

Lenjerie intimă. Draga mea, îți recomand să ai la tine mai multe perechi de chiloți largi și cu talie înaltă. Îți va fi mai comod să îi folosești pe aceștia în primele zile după naștere. Găsești la farmacie și lenjerie specială de unică folosință pentru perioada postnatală . De asemenea, nu uita să ai la tine câteva perechi de șosete și, dacă ai posibilitatea, este bine să îți achiziționezi o pereche de ciorapi compresivi, mai ales dacă urmează să naști prin operație cezariană.

Articole pentru îngrijirea personală. Graviduțo, este bine să ai la tine un gel de duș, pastă de dinți, periuța de dinți, deodorant, cosmeticele preferate, servețele umede și uscate, absorbante postnatale, eventual vată, cremă pentru mameloane, 2 prosoape și câteva accesorii de păr cum ar fi o perie de păr, elastice și agrafe.

Pompă de sân. Opțional.

Obiecte de îmbrăcăminte. Draga mea, nu îți recomand niciun articol de îmbrăcăminte în plus față de cele pe care deja le îmbraci. Majoritatea maternităților (inclusiv cele de stat) îți vor oferi tot ce ai nevoie, de la cămăși de noapte și până la papuci. Totuși, pentru a nu avea parte de o surpriză neplacută, este bine să întrebi despre acest aspect la maternitatea la care urmează să naști.

Apă. Sticluțele mici de 0.5 L sunt mai confortabile decât cele de 2 L.

Pentru confortul tău. O carte, o revistă, căști, încărcătorul pentru telefon, telefon, etc.

Dezinfectant pentru mâini. Măști chirurgicale. Cel mai probabil vei primi și în spital aceste articole.

Lista cu lucrurile necesare pentru bebeluș

Obiecte de îmbrăcăminte și cam atât. Majoritatea maternităților îți vor pune la dispoziție toate lucrurile necesare pentru îngrijirea bebelușului tău. Cu toate acestea, informează-te cu exactitate cu privire la acest aspect la maternitatea la care urmează să naști. Totuși, vei avea nevoie de hăinuțele cu care îl vei scoate pe bebe din spital (din bumbac, spălate și călcate anterior), cum ar fi: body, bluziță, pantalonaș, căciuliță, șosețele/botoși, mănuși și o păturică.

Ei bine draga mea, cam aceasta este lista cu lucrurile necesare atât pentru tine cât și pentru bebelușul tău. Ce anume să nu conțină bagajul de maternitate? Lucruri de valoare precum bijuterii, ceasuri sau diferite medicamente.

Până acum am menționat doar despre lucrurile care constituie bagajul de maternitate. Din punctul meu de vedere, inclusiv geanta de maternitate este extrem de importantă pentru că aceasta trebuie să fie suficient de încăpătoare pentru a cuprinde toate lucrurile mai sus menționate. Dacă aceasta are și un design plăcut, cu atât mai bine aș spune. 😊

Dragile mele, în continuare vreau să vă povestesc despre experiența avută în showroom-ul Camera Bebelușului. După cum îi spune și numele, Camera Bebelușului este un magazin cu produse speciale de înaltă calitate destinate bebelușilor, pe care îl puteți găsi în parcarea supraterană a Magazinului Unirea, la etajul 1. De asemenea, în magazin puteți găsi și produse pentru voi, precum gențile de maternitate. De altfel, geanta mea de maternitate face parte din colecția Camera Bebelușului. Sunt extrem de încântată de ea și o recomand cu mare drag întrucât pe lângă designul plăcut este încăpătoare, are suport pentru suzetă și mai mult de atât, poate fi folosită în continuare pentru a transporta tot ceea ce ai nevoie pentru îngrijirea bebelușului. O să atașez mai jos și o fotografie cu aceasta pentru a vă convinge și singure.

Pentru detalii suplimentare despre produs, puteți accesa link-ul acesta. 😊

Showroom-ul Camera Bebelușului poate fi vizitat oricând în baza unei programări stabilite în prealabil.

Personal, am fost întâmpinată în showroom de două doamne extrem de draguțe care au avut plăcerea să îmi prezinte produsele regăsite în magazin.

Bineînțeles că am fost extrem de încântată de produse, astfel încât pe lângă geanta de maternitate, am plecat și cu un set pentru nou născuți din bumbac organic de care m-am îndrăgostit la prima vedere. Acest set de hainuțe conține toate articolele de îmbrăcăminte utile pentru bebeluș, de la body și până la botoșei și mănuși. Mai jos regăsiți și o fotografie cu acesta. Vă menționam un pic mai sus în text că avem nevoie de hainuțe noi din bumbac, spălate și călcate în prealabil pentru a ne scoate bebelușul din maternitate. Zis și făcut!  

Pentru detalii suplimentare despre acest produs, puteți accesa link-ul acesta.

Întrucât se apropie Sărbătorile Pascale, am hotărât împreună cu prietenii de la Camera Bebelușului să facem o surpriza cititoarelor fidele ale blogului www.sarcinamea.ro

Astfel, dragile mele folosind codul “SARCINAMEA10” veți beneficia de o reducere de 10% pe site-ul Camera Bebelușului, la următoarele categorii de produse: Categoria de nou născuți – pachete nou născuți fetițe și băieți, Salopete & pijamale, organizatoare și păturici bebeluși, Pleduri și Prosoape și Halate, Accesorii de somn – Saci de dormit și pijamale, Gentuțe de maternitate, Ursuleți Tato și Puccio, Hipopotami Bombo, Carusele Pătuț, Lenjerii Pătuț și Cărucior, Organizatoare & Păturici & Perne, Locuri de joacă și Balansoare, Veioze și Lămpi cameră, Coșulețe & Cufere, Rame foto.

Dragile mele, sper ca surpriza mai sus prezentată să fie una plăcută pentru voi și vă urez spor la shopping!

Până la următorul articol, vă îmbrățișez cu drag! 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *