Cum să alegem căruciorul potrivit pentru bebe

Bună, dragile mele graviduțe!

Fiindcă astăzi ne sărbătorim copiii, m-am hotărât să public acest articol, apărut ca urmare a numeroaselor voastre întrebări adresate pe pagina de Facebook Dr Alexandra Radu, precum și pe adresa de e-mail a blogului, alexandra@sarcinamea.ro, cu privire la căruciorul ales pentru copilul meu, în care vă voi povesti pas cu pas întreaga mea călătorie referitoare la alegerea căruciorului potrivit, atât pentru nevoile mele, cât și pentru cele ale bebelușului meu.

Vă invit să rămâneți alături de mine până la finalul articolului, întrucât veți citi despre cele mai importante lucruri de luat în seamă înainte de achiziționarea unui cărucior pentru bebelușul vostru. Așadar, de Ziua Copilului, vă ofer în dar acest mic ghid util în alegerea celui mai potrivit cărucior pentru voi și copilul vostru. De asemenea, la finalul articolului veți regăsi și informații despre caruciorul pe care eu l-am considerat potrivit pentru bebelușul meu. 😊

Dragile mele graviduțe, vă spun din proprie experiență faptul că achiziționarea oricărui produs necesar pentru îngrijirea nou-născutului reprezintă un pas extrem de important pentru o mămică. Prin urmare, sper din tot sufletul ca experiența mea să vă ajute în luarea celei mai bune decizii cu privire la alegerea unuia dintre cele mai utile și necesare produse pentru bebeluși. Să trecem la treabă! 😊

Ei bine, dragile mele, vestea sarcinii reprezintă una dintre cele mai frumoase vești din lume, însă ea vine la pachet cu foarte multe nelămuriri și întrebări. Încă de la începutul perioadei de graviditate te gândești la schimbările prin care va trece corpul tău, la cum va arăta camera bebelușului, la cel mai potrivit detergent pentru hainele bebelușului, și nu în ultimul rând la cel mai potrivit cărucior pentru copilul tău.

Toate aceste gânduri mi-au invadat și mie mintea, însă am reușit să le controlez până în ultimul trimestru de sarcină, când am considerat că este momentul potrivit pentru a-mi schița lista cu lucrurile necesare pentru viitorul meu bebeluș, precum și pentru a mă informa despre toate aceste produse necesare pentru îngrijirea sa.

Referitor la cărucioarele pentru copiii, există o gamă largă de produse pe piață: cărucior standard, cărucior 2 în 1, cărucior 3 în 1, etc. Prin urmare, momentul alegerii căruciorului poate fi extrem de confuz dacă nu te informezi un pic înainte de achiziționarea acestui tip de produs.

Graviduțelor, alegerea căruciorului potrivit depinde de o mulțime de factori. Este important să știți faptul că ceea ce funcționează pentru o familie poate să nu fie cel mai potrivit lucru pentru o alta, din diverse motive.

Nu există un singur tip de cărucior potrivit pentru toată lumea. Cel mai bun cărucior este acela care se potrivește nevoilor copilului și stilului vostru de viață, la un preț care se încadrează în bugetul stabilit. Designul, materialele ușoare folosite pentru construcția sa, precum și funcțiile căruciorului , cresc prețul acestui produs. Totuși,  nu trebuie să cheltuiți o avere pentru a avea parte de un cărucior bun și sigur. Așadar, dragile mele graviduțe , este bine să vă gândiți la toate aceste lucruri înainte de a cumpăra un cărucior.

Personal, am început să caut informații despre cărucioare începând cu săptămâna 28 de sarcină. Informarea timpurie m-a ajutat să înțeleg diferențele dintre un cărucior  standard, un cărucior tip 2 în 1, tip 3 în 1, scoica auto și scaunul auto, astfel încât am știut ce să aleg.

Pe scurt, un cărucior standard are aproape întotdeauna un scaun confortabil care se poate înclina în poziții diferite, căruciorul 2 în 1 asociază pe lângă căruciorul standard și un landou, accesoriu care se poate utiliza până la vârsta de 6 luni a bebelușului sau până la o greutate de aproximativ 9 kg a acestuia. Căruciorul 3 în 1 presupune pe lângă căruciorul 2 în 1 și scoica auto, accesoriu extrem de util în special pentru transportul auto în siguranță al bebelușului.

Scoica auto poate fi utilizată până la o greutate de aproximativ 13 kg a bebelușului sau până la 85 cm lungime a acestuia. Desigur, aceste valori pot varia în funcție de modelul scoicii auto. Sfatul meu este să vă informați foarte bine înainte de achiziționarea unui astfel de accesoriu.

Desigur, este important și designul produsului ales, însă cel mai important aspect este  ca scoica auto/scaunul auto să dețină un scor bun la testarea ADAC. Pentru lămuriri suplimentare, testul ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club) este unul dintre cele mai riguroase și importante teste în materie de scaune auto pentru copii, iar un scor bun certifică siguranța copiilor la drum. Scaunul auto este de regulă utilizat după vârsta de 6 luni a copilului, însă există scaune auto care pot fi folosite începând cu 0 luni.

Cu toate acestea, personal, prefer să îmi transport copilul cu scoica auto până la vârsta de 6 luni, urmând să achiziționez și un scaun auto în viitorul apropiat.

Ei bine, pe lângă informarea propriu-zisă, am hotărât împreuna cu soțul meu să facem și câteva vizite în diverse showroom-uri care dețin produse pentru bebeluși, tocmai pentru a ne face o idee mai clară despre cărucioarele vizionate online. Totodată, reprezentații showroom-urilor, pe lângă informațiile folositoare furnizate, ne-au ajutat și cu demonstrații cu privire la modalitatea de pliere a  cărucioarelor, de montare a diferitelor accesorii pe  căruciorul standard, etc. Așadar, graviduțelor, sfatul meu pentru voi este să mergeți în showroom-uri pentru a beneficia de aceste demonstrații live.

Un alt aspect de luat în considerare înainte de cumpărarea unui cărucior este stilul vostru de viață. Dacă vă plac plimbările lungi, drumețiile offroad, cel mai probabil veți avea nevoie de un cărucior mai robust, cu roți solide și un sistem de suspensie bun, montat atât pe roțile din față, cât și pe cele din spate ale căruciorului.

În cazul meu, stilul de viată este orientat mai mult spre tipul urban, așadar interesul meu este pentru un cărucior ușor de pliat, și care să se potrivească în mașină.

De asemenea, nu uitați de locul în care locuiți. De ce este așa de important unde locuiți? Ei bine, o să vă povestesc o întâmplare extrem de haioasă. După săptămâni de informare și vizionări în showroom-uri, am hotărât împreună cu soțul  meu că este momentul potrivit să cumpăram căruciorul mult dorit. Ne-am orientat la un cărucior tip 2 în 1, cu un design agreabil și destul de ușor de manevrat. Totuși, un aspect la care nu ne-am gândit și care ne-a determinat pe ultima sută de metri să renunțăm la cumpărarea căruciorului dorit, a fost dimensiunea acestuia. Locuind la bloc, și la un etaj înalt, vă rog să mă credeți pe cuvânt atunci când vă spun că este foaaaarte important ca și căruciorul să intre în lift.

Ei bine, da! Pentru cei care locuiesc la bloc, dimensiunea căruciorului contează! Prin urmare, dragile mele, pentru a evita situații neplăcute precum returnarea produsului achiziționat, măsurați-vă liftul de acasă, precum și căruciorul pe care doriți să îl cumpărați, sau mai simplu,  verificați pe site-ul magazinului descrierea căruciorului, în care sunt precizate și dimensiunile acestuia. O altă variantă ar fi să pliați căruciorul și să îl depozitați în mașină.

De asemenea, vă recomand să aveți mare grijă la tipul de centuri ale căruciorului. Pentru o siguranță suplimentară, vă sfătuiesc să vă achiziționați un cărucior care are centuri de siguranță cu prindere în 5 puncte.

Așadar, după cum ați citit și mai sus în text, este extrem de important să luăm în calcul absolut toate detaliile cu privire la nevoile noastre și ale bebelușului nostru, înainte de cumpărarea unui cărucior.

Urmându-mi propriul sfat expus anterior, consider că am luat cea mai bună decizie, atât pentru mine, cât și pentru copilul meu, atunci când am ales căruciorul NUNA modelul TRIV, 2 în 1 (parte sport și landou), de la prietenii Petit Bebe.

Dragile mele, vă recomand din tot sufletul magazinul Petit Bebe, specializat cu produse pentru femei însărcinate și pentru bebeluși, care oferă produse frumoase, utile, dar în special produse de calitate. Deși showroom-ul se află în Cluj-Napoca, site-ul lor, www.petit-bebe.ro, este extrem de informativ și descrie în detaliu toate produsele oferite, astfel încât ne putem face o idee clară despre produsele lor. Prin urmare, vă invit să aruncați un ochi peste site-ul lor. Cine știe?! Poate chiar o să găsiți, aici, căruciorul mult dorit. 😊

Întorcându-mă la mine, pentru că stilul meu de viată este unul orientat spre urban, și pentru că îmi place foarte mult să călătoresc, consider că modelul de cărucior TRIV NUNA este cel potrivit pentru mine și pentru familia mea. De ce spun asta? Pentru că, modelul de cărucior NUNA TRIV este ușor, cântărește doar 6,6 kg (cadrul și rama-adaptor), se pliază compact împreuna cu șezutul, indiferent de poziția scaunului, transformându-se ușor într-un sistem de călătorie. Este important de menționat faptul că rama-adaptor se poate plia împreună cu cadrul.

Dacă și tu ai un stil de viață urban, și faci des plimbări rapide până la magazinul din colț, vei găsi acest model de cărucior extrem de util, întrucât se pliază rapid și stă singur în picioare, aspect care iți oferă libertate în mișcarea mâinilor.

Dragile mele, materialul din care este confecționat scaunul all-season este unul respirabil, îl va proteja pe cel mic pe parcursul sezonului rece, și de asemenea, se poate transforma ușor în șezut răcoros din mesh. Centurile de siguranță ale căruciorului sunt cu prindere în 5 puncte, pentru o siguranță suplimentară pentru bebeluș, și sunt dotate cu un buton pentru deschidere rapidă.

Căruciorul are o copertină mare, extensibilă, care include și un element de protecție anti-UV, SPF 50+, împotriva razelor de soare puternice, dar și un gemuleț prin care ne putem supraveghea bebelușul. De asemenea, căruciorul este dotat și cu frână, montată pe roata din spate dreapta, care poate fi activată printr-o simplă atingere.

Șezutul căruciorului este extrem de confortabil, se poate poziționa fie cu fața spre noi, oferindu-ne ocazia să ne supraveghem cu atenție pruncul, fie cu fața spre direcția de mers, astfel încât bebelușul nostru să poată admira mai bine împrejurimile. 😊 Șezutul are mai multe poziții de înclinare, până la orizontală, cu suport de picioare reglabil, astfel încât micuțul nostru poate dormi ori de câte ori se simte obosit.

Dragile mele, nu vreau să uit de mânerul căruciorului, reglabil în funcție de înălțimea celui care conduce căruciorul, îmbrăcat în piele ecologică cusută manual, aspect ce îi conferă o senzație extrem de plăcută la atingere.

Mai jos veți regăsi câteva informații cu privire la dimensiunea și greutatea căruciorului:

Specificații cărucior:

Modul recomandat de utilizare: nou-născuți: 22 kg;

Dimensiuni produs: 81 cm (L)/52 cm (l)/109 cm (h);

Dimensiuni produs pliat: 32 cm (L)/52 cm (l)/ 65 cm (h);

Greutate produs: 8.8 kg (fără pernița suplimentară, bara de siguranța sau copertina), 6.6 kg (cadrul și rama-adaptor).

Fiindcă am ales un model de cărucior 2 în 1, am primit de la prietenii Petit Bebe și landoul, care completează perfect căruciorul NUNA TRIV. Landoul este dotat cu piciorușe anti-derapante pentru o siguranță și igienă mai bune. Acesta este confecționat dintr-un material certificat Oeko-Tex, lavabil și sigur pentru bebeluși.

Pe lângă un design plăcut, landoul este spațios și are inclusă o salteluța extrem de utilă, care transformă orice plimbare în aer liber într-o călătorie extrem de plăcută și confortabilă pentru copiii noștri. La rândul său, landoul, este dotat cu o copertină mare, cu protecție SPF 50+, plasă dream drape care protejează copilul împotriva insectelor. De asemenea, landoul are o husă de iarnă, care are un sistem de prindere pe bază de magneți. Interesant și modern, așa e? Pentru că vă spuneam că dimensiunea căruciorului este extrem de importantă, mai jos veți regăsi și aceste informații:

Specificații landou:

Modul recomandat de utilizare: nou-născuți: 9 kg;

Dimensiuni produs: 87 cm (L)/43.5 cm (l)/16 cm (h);

Greutate produs: 2.8 kg.

Dragile mele, în pachetul 2 în 1 achiziționat, am avut incluse și următoarele accesorii: adaptori TRIV pentru landou, TRIV husa de ploaie, rama-adaptor TRIV pliabilă pentru scoica auto și husa de ploaie pentru landou.

Graviduțelor, în continuare vreau să vă povestesc în câteva cuvinte experiența primei plimbări cu căruciorul NUNA TRIV. Ei bine, pentru că bebelușul meu are doar câteva săptămâni de viață, și pentru că poziția recomandată pentru nou-născuți este “întins la orizontală”, prima plimbare a copilului meu a fost în landoul despre care vă vorbeam un pic mai devreme. Dragile mele viitoare mămici, momentul primei plimbări a copilului tău, cu căruciorul, este unul extrem de emoționant și temător în același timp.

Acestea fiind spuse, este extrem de important să avem încredere în produsul achiziționat, pentru a simți că ne transportăm copilul în siguranță. Dați-mi voie să vă mărturisesc faptul că, dacă nu cunoșteam toate detaliile mai sus menționate despre căruciorul NUNA TRIV, momentul primei plimbări a copilului meu ar fi fost unul extrem de anxios.

Însă, având în vedere faptul că acest model de cărucior asigură protecția copilului împotriva razelor UV dăunătoare, este dotat cu centuri de prindere în 5 puncte, este ușor de manevrat, încape în lift, este ușor și micuț comparativ cu alte modele de cărucioare, este dotat cu frână ușor de activat, are mâner reglabil, și are un design extrem de plăcut, plimbarea micuțului meu a fost una confortabilă atât pentru mine, cât și pentru el. 😊 Ne-am bucurat împreună de produsul achiziționat, bebelușul meu prin prisma confortului oferit de spațiul, copertina cu protecție anti-UV și de salteluța landoului, iar eu prin prisma ușurinței în manipularea căruciorului.

Așadar, dragile mele graviduțe, răspunsul meu la întrebarea voastră “Ce model de cărucior recomandați?” este: căruciorul NUNA, modelul TRIV 2 în 1, pe care îl puteți găsi pe site-ul www.petit-bebe.ro. Desigur, după cum menționam și mai devreme în text, nevoile fiecăreia dintre noi sunt diferite, și este important să ascultăm de ele înainte de a achiziționa un astfel de produs.

Vă invit în continuare să dezbatem împreună experiența fiecăreia dintre voi, cu privire la cărucioarele alese pentru micuții voștri. Prin urmare, dragi mămici, ce cărucior ați cumpărat pentru bebelul vostru? A fost alegerea potrivită? Ce defecte ați observat la el? Dar avantaje? Nu uitați! Orice părere/experiență de ale voastre exprimată în scris poate ajuta o viitoare mămică în a face alegerea corectă cu privire la cumpărarea căruciorului potrivit pentru copilul său.

Dragile mele, sper ca articolul de astăzi să vă ajute atât pe voi, cât și pe piticii voștri. Aștept ca întodeauna sugestiile și întrebările voastre, fie sub formă de comentariu la articole, fie pe adresa de e-mail a blogului, alexandra@ sarcinamea.ro.

Până la următorul articol, vă îmbrățișez cu drag! La mulți ani, dragi pitici!  😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *