Bună, dragile mele graviduțe!
Stiați că masajul perineului în timpul sarcinii poate să reducă riscul rupturii perineale din timpul efortului expulziv al nașterii?
Ei bine, da! Începând cu săptămâna 35 de sarcină puteți recurge la masajul perineului. Partenerul vostru vă poate ajuta cel mai bine în executarea mișcărilor specifice acestui tip de masaj.
Cum se efectuează masajul perineului?
Dragile mele, acest tip de masaj constă în masajul jumătății inferioare a vaginului cu ajutorul degetelor mari. Mișcările executate trebuie să descrie forma literei “U”, pornind dinspre anus spre pereții laterali ai vaginului.
Pentru masaj, vă sugerez să utilizați o cantitate mică de ulei organic, fără parfum, cum ar fi uleiul de măsline, de floarea soarelui sau de struguri, pentru a lubrifia zona și pentru a face masajul mai confortabil. Puteți utiliza, de asemenea, un lubrifiant fără parfum.
Cât ar trebui să dureze masajul perineului?
Ei bine, masajul perineului ar trebui să dureze în medie 2-3 minute. Îl puteți repeta și de 2-3 ori în aceeași zi. Masajul perineului, alături de mișcările executate de medicul specialist obstetrician în timpul nașterii, destinate pentru protejarea perineului, reduc riscul lacerațiilor obstetricale ale perineului.
Dragile mele, în caz de nelămuriri, puteți cere oricând detalii suplimentare despre acest tip de masaj atât moașei cât și medicului vostru curant.
Până la următorul articol, vă îmbrățișez cu drag! 🙂